Bullarna/bröden ska va lika stora, för att om man har en stor och en lite så blir dom små brända och dom stora blir inte färdiga, värmen i ungen ska va över och under värme, för att dom ska bli på båda hållen. Hur bedömer man att brödet är färdigt? Det ska låta ihåligt när man knackar på brödet, man ska ta bort bullarna/brödet från plåten annars fortsätta dom att gräddas, varma bullar pappers påse kalla bullar i plastpåse,
Baka med bakpulver:
Viktig att mäta noga, om degen blir förlöst så måste man hälla i mer mjöl, man måste sätta in bröden i ungen derekt
Baka med jäst
Det är viktigt att jästen får rätt temperatur, viktigt att arbeta mycket med degen, för att nå gluten effekten, man måste låta degen jäsa på plåten, man klämmer lite på sidorna och då blir det bucklor när man släpper så ska dom komma ut igen, och då är bullar nästan dubbelt så stora.
Matlagning
Koka:
Man lägger grönsaker i kokande vatten för att va rädd om C vitaminerna sen kokar man med låg värme med lock. Pasta kokar man livligt utan lock så dom inte kladar ihop
Steka:
Man lägger fettet i en kal stekpanna för att det inte ska bränna. Fett kan vara olja/margarin/smör. Man steker på mellan temperatur
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar